Meerdere awards voor de Filipijnen op de 2020 World Travel Awards Asia Winners Day

Berkel en Rodenrijs, 10 november 2020 – tijdens de 27e World Travel Awards zijn de Filipijnen bekroond als Asia’s Leading Beach Destinationen Asia’s Leading Dive Destination in 2020. Daarnaast heeft de organisatie Intramuros als Asia’s Leading Tourist Attraction en het Filipijnse Department of Tourism (DOT) als Asia’s Leading Tourist Board bestempeld. In totaal waren er 11 landen genomineerd.

“We zijn echt vereerd en dankbaar voor de onderscheidingen die de Filipijnen hebben gekregen bij de World Travel Awards Asia in 2020. Deze erkenningen zijn zeker een inspiratiebron voor de industrie, aangezien we onze bestemmingen veilig en geleidelijk aan weer openstellen voor het toerisme. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de gezamenlijke inspanningen van onze belanghebbenden in het toerisme, lokale overheden, partners en onze collega-Filipino’s die onvermoeibaar de attracties, producten en cultuur van ons land hebben gepromoot”, aldus Bernadette Romulo-Puyat, Tourism Secretary.

Naast sinds 2006 regelmatig genomineerd te zijn is dit de vierde keer dat de Filipijnen de Leading Beach Destination en de tweede keer Leading Dive Destination van Azië zijn. Voor Intramuros is het de tweede keer dat ze tot Leading Tourist Attraction verkozen zijn. Intramuros won de prijs voor het eerst in 2016. Het is ook de tweede overwinning voor het Department of Tourism (DOT) als Leading Tourist Board van Azië.

Onlangs heeft het DOT zijn steun uitgesproken voor de geleidelijke heropening van verschillende toeristische bestemmingen in het land, waarbij gezondheid en veiligheid de hoogste prioriteit kregen. Onder de geopende bestemmingen voor lokale toeristen zijn Baguio, Boracay, El Nido, Ilocos Norte en verschillende duiklocaties in de provincie Batangas waar strenge veiligheidsprotocollen van kracht zijn.

Duiktoerisme wordt door het DOT geïdentificeerd als één van de belangrijkste peilers in het National Tourism Development Plan (NTDP) 2016 – 2022 dat als doel heeft de toeristische industrie te laten groeien, zowel met een toename van het aantal bezoekers, als het stimuleren van een langere verblijfsduur en het verhogen van de toeristische inkomsten.

Deze awards worden ook wereldwijd toegekend. Daar zijn zowel de Filipijnen als het DOT genomineerd in de volgende categorieën:

  • World’s Leading Beach Destination 2020: Filippijnen
  • World’s Leading Dive Destination 2020: Filippijnen
  • World’s Leading Island Destination 2020: Siargao
  • World’s Leading Tourist Board 2020: de Filippijnen, Department of Tourism
  • World’s Leading Tourist Attraction 2020: Intramuros

Sinds 1993 heeft de World Travel Awards bijgedragen aan het verhogen van de wereldwijde toeristische standaarden door het toekennen van awards aan de beste praktijkvoorbeelden uit de toerisme- en horecabranche. De awards worden uitgereikt tijdens een jaarlijkse reeks van ceremoniën die per continent worden gehouden. Daarnaast wordt er ieder jaar een Grand Final Gala gehouden.

Voor meer informatie over de Filippijnen

Website      app.philippines.travel
Facebook   www.facebook.com/morefunfilipijnen
Instagram   www.instagram.com/filipijnen_toerisme

Over Philippines Department of Tourism

7.641 eilanden en minstens evenveel mogelijkheden: In de Filipijnen komen gastvrijheid, culturele en natuurlijke ervaringen samen. Reizigers ontdekken de vele facetten van de eilandstaat, zoals de kleinste vulkaan op aarde, ondergrondse rivieren of de “trappen naar de hemel”, zoals de weelderige groene rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Zowel binnenlandse vluchten als scheepsverbindingen en veerboten maken comfortabele rondreizen mogelijk door de drie eilandengroepen Luzon, Visayas en Mindanao – van de hoofdstad Manilla in het noorden met invloeden uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd, tot de droomstranden op Boracay en de “Chocolate Hills” op het eiland Bohol in het zuiden. Rond de eilanden is de Stille Oceaan thuisbasis van 2.000 verschillende vissen en 400 verschillende soorten koraal, die duikers van over de hele wereld tot een bezoek verleiden.

Meer informatie over de Filipijnen is online te vinden op www.itsmorefuninthephilippines.comwww.facebook.com/morefunfilipijnen en op www.instagram.com/filipijnen_toerisme.

Philippines Department of Tourism wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Lieb Management. Voor meer informatie of andersoortig beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Irene Lipper – Lieb Management
T   06-21560233
M  info@lieb-management.nl