Ruby Hotels opent eerste hotel in Londen … Ruby Lucy!

Het 75 kamers tellende Ruby Lucy brengt de disruptieve ‘Lean Luxury’ filosofie naar Londen’s Southbank

Berkel en Rodenrijs, 29 januari 2020 – Ruby Hotels, het in München gevestigde hotelmerk en pionier van de ‘Lean Luxury’-filosofie, heeft zijn eerste Britse pand op de Southbank in Londen geopend. Het nieuwe hotel met 75 kamers – Ruby Lucy – maakt deel uit van een ambitieus uitbreidingsplan voor Ruby Hotels om tegen 2022 in totaal tien nieuwe hotels – waaronder een tweede Londense vestiging – te onthullen.

Het interieurontwerp van Ruby Lucy, dat een uitstekende ligging heeft op de Southbank’s Lower Marsh, is geïnspireerd op de bruisende festivals en markten, het entertainment en het theater van deze wijk met een carnavalsthema dat door het hele hotel zichtbaar is. Rijke, donkere tinten ontmoeten heldere koperen accenten en subtiele strepen worden geaccentueerd met speelse rekwisieten zoals circustrommels en jongleerkegels.

Ruby Lucy ligt op slechts drie minuten lopen van het station van Waterloo en ligt zij-aan-zij met enkele van de meest geliefde en nog onontdekte culturele juweeltjes van de stad. Van theaters en galerieën tot concertzalen en boutiques, het gebied bruist van artistieke flair en creativiteit.

Ruby Lucy heeft 75 kamers, variërend in grootte van gezellige ‘Nest’-kamers (14-15 m²) tot ruimere ‘Loft’-kamers (21-23 m²) en een stijlvolle bar die 24 uur per dag open is. Alle kamers zijn voorzien van de door Ruby Hotels goedgekeurde ‘slaap-wetenschappelijke formule’ voor een ongestoorde nachtrust met volledige geluidsisolatie, verduisteringsgordijnen, hoogwaardig linnengoed en extra lange en brede op maat gemaakte matrassen.

Een relaxte, eigentijdse vormgeving zorgt voor eigenzinnige accenten. Zo is er in iedere kamer een Marshall gitaarversterker aanwezig, die gasten zowel met hun eigen gitaar als met een bij de receptie geleend exemplaar kunnen gebruiken. Daarnaast kun je luisteren naar ‘Ruby Radio’, het eigen internetradiostation van de hotelgroep.

Net als de andere hotel van de groep volgt Ruby Lucy de ‘Lean Luxury’-filosofie van Ruby Hotels: een toplocatie, een hoogwaardige inrichting en een uitstekend design. Dit alles wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs door het overbodige in een hotel te schrappen en te focussen op het essentiële.

Zo wordt in een hippe gemeenschappelijke ruimte een gezond, lokaal geproduceerd ontbijt geserveerd zonder dat er een keuken of kok nodig is en in plaats van dure minibars en roomservice voorzien keuken op de etages, verkoopautomaten en strijkstations de gasten in al hun behoeften.

“Dit werkt omdat we de luxe in een relatief kleine ruimte onderbrengen vergelijkbaar met luxe jachten en we afzien van overbodige diensten. Dankzij eigen technische innovaties plannen, bouwen en organiseren we ons anders dan conventionele hotels. Om precies te zijn, we plannen en bouwen zeer modulair en centraliseren en automatiseren processen achter de schermen waar mogelijk. Dit helpt ons om een luxueuze en unieke hotelervaring te creëren tegen een betaalbare prijs”, legt Michael Struck, Ruby Founder en CEO uit. Elk hotel wordt individueel ontworpen en ontwikkeld, waarbij wordt verwezen naar lokale thema’s en verhalen.

De prijzen bij Ruby Lucy beginnen bij £119 per nacht inclusief ontbijt. Meer informatie en reserveringen op www.ruby-hotels.com.

Over Ruby Hotels

De in München gevestigde Ruby Group, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, slaat een nieuwe weg in met zijn Lean Luxury-filosofie. Door een slanke organisatiestructuur en concentratie op de essentie weet Ruby een eigentijdse, betaalbare vorm van luxe te creëren voor moderne, kosten- en stijlbewuste klanten.

De groep werd opgericht in 2013 en exploiteert nu al acht Ruby Hotels, met tien extra hotels in aanbouw of in de planningsfase van de bouw. Met de Ruby Asia joint venture, opgericht in 2018, breidt Ruby zich uit naar Azië. Daarnaast biedt Ruby in München en Hamburg Ruby Works aan: perfect uitgeruste werkruimtes en een creatieve ambiance met toegang tot een inspirerende kantoorgemeenschap.

Financieel sterke partners ondersteunen de uitbreidingen van Ruby. ECE Group; de Oostenrijkse Soravia Group; Franger Investement, een Duits familiebedrijf; Ocean Link, een private-equityfonds; Michael Hehn, ondernemer en Michael Struck houden gezamenlijk de aandelen van de onderneming.

Voor meer informatie of beeldmateriaal neem je contact op met:
Irene Lipper – Lieb Management
T 06-21560233
M info@lieb-management.nl