Ruby breidt uit naar Azië

Ruby Hotels en de Betterwood Hotel Group breiden de joint venture Ruby Asia Hotels Ltd – die ze samen in 2018 hebben opgericht – uit. Hotels in onder meer Shanghai, Cheng Du en Hangzhou zijn in de eindfase van de planning of reeds in aanbouw .

Berkel en Rodenrijs, 27 oktober 2021 – De in München gevestigde en door CEO Michael Struck opgerichte Ruby Hotels blijft aan de weg timmeren in Azië. Ruby Asia Hotels Ltd ontwikkelt verschillende nieuwe projecten in China, waaronder op prominente locaties in Shanghai Lujiazui, alsmede in Cheng Du, Zhuhai, Hangzhou, Haiyan, Wulumuqi, Xining en Nanjing.

“Wij zijn verheugd dat onze samenwerking met Betterwood Hotel Group zijn vruchten blijft afwerpen,” aldus Fabian Zellinger, verantwoordelijk voor de Aziatische expansie bij Ruby. “Deze nieuwe hotels onderstrepen ons doel om Ruby’s aanwezigheid in de Aziatische markt te verstevigen en snel uit te breiden”.

De meeste daarvan zijn bestaande gebouwen die onder leiding van het Ruby Design Team worden verbouwd. Ze volgen hierbij voor alle hotels Ruby’s Lean Luxury filosofie: een locatie in het hart van de stad, topdesign en een hoogwaardige afwerking van het essentiële. En dat alles uiterst betaalbaar, door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële zaken.

De opening van alle hotels staat gepland voor volgend jaar. De pre-opening en de exploitatie zijn de verantwoordelijkheid van Ruby Asia Hotels Ltd, Ruby’s joint venture met de Betterwood Hotel Group. Alex Zheng – voorzitter van de Betterwood Hotel Group en als oprichter en voormalig CEO van Plateno Hotels een van de bekendste hoteliers in China – heeft hiervoor een ervaren managementteam aangetrokken. Bill Lin – voormalig CEO van Plateno International en nu Vice President van de Betterwood Hotel Group – is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Ruby Asia: “We zijn blij om samen met Ruby als een van de eerste hotelmerken in Azië een grote vlucht te kunnen nemen in het ‘betaalbare’ luxesegment, waarbij we ons met de verschillende hotels met name richten op de sterk groeiende groep Chinese millennials.”

Over Ruby Hotels

De in München gevestigde Ruby Group, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, is met zijn Lean Luxury-filosofie baanbrekend binnen de hotelbranche. Door een slanke organisatiestructuur en met concentratie op de essentie weet Ruby een eigentijdse, betaalbare vorm van luxe te creëren voor moderne, kosten- en stijlbewuste klanten.

De groep werd opgericht in 2013 en exploiteert momenteel acht Ruby Hotels, met achttien extra hotels in aanbouw of in de planningsfase van de bouw. Met de Ruby Asia joint venture, opgericht in 2018, breidt Ruby zich uit naar Azië met te openen hotels Shanghai en Zhuhai. Daarnaast biedt Ruby in München, Düsseldorf en Hamburg Ruby Workspaces aan: perfect uitgeruste werkruimtes en een creatieve ambiance met toegang tot een inspirerende kantoorgemeenschap.

Financieel sterke partners ondersteunen de uitbreidingen van Ruby. ECE Group; de Oostenrijkse Soravia Group; Franger Investement, een Duits familiebedrijf; Ocean Link, een private-equityfonds; Michael Hehn, ondernemer en Michael Struck houden gezamenlijk de aandelen van de onderneming.

Ruby Hotels wordt in Nederland vertegenwoordigd door Lieb Management. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Irene Lipper – Lieb Management
T   +31 (0)6-21560233
M  info@lieb-management.nl