Mega FAMS naar de Verenigde Staten zijn terug!

Brand USA host 60 reisagenten uit het Verenigd Koninkrijk en Europa

Rotterdam, 25 januari 2023 – Eind 2022 organiseerde Brand USA, de officiële marketingorganisatie voor de Verenigde Staten, voor het eerst weer een Mega FAM sinds de uitbraak van de pandemie. Zo’n zestig Britse en Europese reisagenten ontdekten gelijktijdig, zes verschillende routes verspreid door de Verenigde Staten. De reisagenten dekten de negen belangrijkste markten (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Italië).

In samenwerking met American Airlines en British Airways, reisden reisagenten tijdens de eerste Brand USA Mega FAM na de pandemie van kust tot kust. Met tours in Portland, Seattle, New Orleans, Austin, Chicago en Nashville, maar ook steden als Boston en Newport werden bezocht. De reisagenten maakten onderweg kennis met nieuwe hotels, attracties en activiteiten. Het hoogtepunt van de Mega FAM was de gezamenlijke grote finale in Fort Worth, Texas, waar alle agenten, na het volbrengen van hun eigen reis, gezamenlijk genoten van onder andere begeleide wandeltochten, maar ook de legendarische Billy Bob’s Honky Tonk meemaakten.

Elke reisroute belichtte verschillende verhalen en nieuwe ervaringen in de Verenigde Staten. Hierdoor kreeg de bestemming meer bekendheid bij de betreffende reisbranche. Hoogtepunten tijdens de tours varieerden van onder andere een wandeltocht in het historische Charleston tot klifwandelingen langs de zonovergoten herenhuizen uit de Gilded Age in Newport, Rhode Island en het verkennen van Columbia River Gorge en Multnomah Falls in Oregon.

Jackie Ennis, Vice President Global Markets voor Brand USA: “Mega FAM’s van Brand USA stellen reisagenten in staat om écht in de huid van een bestemming te kruipen. Hierdoor kunnen ze de bestemming beter verkopen. De samenwerking met onze luchtvaartmaatschappijen en verkeersbureaus is een waardevol instrument in het stimuleren van herstelinspanningen in onze internationale markten. We kijken ernaar uit om dit initiatief wereldwijd voort te zetten. In april 2023 verwelkomen we de volgende deelnemers aan onze Brand USA Mega FAM uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.”

Cristián Lizana, Regional Director Sales van American Airlines voegt: “Het succes van onze eerste Mega FAM afgelopen jaar, bood ons de gelegenheid om in contact te komen met hardwerkende reisagenten uit negen landen. Hierdoor kregen zij nog meer kennis over alles wat de Verenigde Staten te bieden heeft. De Mega FAM bereikte zijn hoogtepunt tijdens de finale in Fort Worth in het CR Smith Museum, waar we zestig reisbureaus hebben gehost in samenwerking met American en DFW International Airport. We zijn verheugd om dit jaar weer deel te nemen en kijken ernaar uit om nauw samen te werken met onze partners bij Brand USA om deze FAM trips te realiseren.”

Kris Remacle, reisagent USA Travel/Canada Travel, zei: “De Brand USA Mega FAM was fenomenaal en een geweldige kans om nieuwe plekken, accommodaties, restaurants en excursies te ervaren. Deze reis was ongelooflijk belangrijk. Niet alleen om de bestemming te verkopen, maar ook om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is op de bestemming. Deze Mega FAM maakt het makkelijker om een reis naar de Verenigde Staten te verkopen”

Een impressie van deze Brand USA Mega FAM bekijk je hier: video

Ga voor meer informatie naar VisitTheUSA.com en volg Visit The USA op FacebookTwitter en Instagram.

Brand USA wordt in Nederland vertegenwoordigd door Lieb Management. Voor meer informatie neemt u contact op met:

Irene Lipper – Lieb ManagemenT
T   06-21560233
irene@lieb-management.nl