Analyse van de autoverhuurmarkt mei 2023 door Sunny Cars

Rotterdam, 14 juni 2023 – Ook in de maand mei zijn er weer veel auto’s gehuurd. Zo zag autoverhuurspecialist Sunny Cars niet alleen de aantallen verhuurde auto’s stijgen, maar voor het eerst in maanden ook een lichte stijging van de gemiddelde huurprijs. Volgens Sunny Cars een gevolg van enerzijds de aanblijvende populariteit van het boeken van een huurauto en anderzijds het hoge last-minute gehalte van de boekingen. Sunny Cars blikt terug op de maand mei en deelt de meest interessante cijfers.

De maand mei door de ogen van Managing Director Sunny Cars Nederland, België & Frankrijk Hans Knottnerus
“We merken dat het hoogseizoen in aantocht is. Er wordt volop geboekt, gebeld en gemaild. Klanten die last minute alsnog besluiten tóch een huurauto voor hun vakantie te willen hebben, maar ook klanten die hun reservering willen aanpassen, een vluchtnummer doorgeven of toch geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder blijken te hebben en daarover geadviseerd willen worden. Ons Customer Service team is de afgelopen maanden uitgebreid en versterkt. Zij zijn 24/7 aanwezig om onze klanten met raad en daad bij te staan. Wij zijn klaar voor het hoogseizoen!”

Boekingstrends

Van de huurauto’s die in mei gereserveerd werden, was ruim 60% met een pick-up in mei of juni een last-minute boeking; 20% van de huurauto’s is geboekt voor pick-up in het hoogseizoen en iets meer dan 5% haalt de auto op in het najaar (oktober, november en december).

Prijsontwikkeling

Daar waar het begin van het huidige boekingsseizoen zich tekende door een daling van de gemiddelde huursom, is deze tendens in mei omgebogen naar een lichte stijging. Met name in de landen rond de Middellandse Zee vallen de huurprijzen hoger uit omdat de auto’s relatief kort voor aankomst op de bestemming geboekt worden. De gemiddelde huurprijs ligt 22% onder de prijsexplosie in 2022, maar is met een gemiddelde van € 500 per huurauto nog steeds op flink niveau.

  • Mei 2022 € 564,-
  • Mei 2023 € 523,-

Topbestemmingen Sunny Cars

In mei 2023 werden deze bestemmingen het meest geboekt door Nederlanders:

1. Spanje
2. Griekenland
3. Portugal
4. Italië
5. Verenigde Staten

Voor meer informatie over Sunny Cars: zie www.sunnycars.nl 

Sunny Cars wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Lieb Management. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Lieb Management
Irene Lipper en Loren Grim
T   +31 (0)6-21560233
info@lieb-management.nl