De meest bizarre city tours van Texas

Van tacohoppen tot paranormale ontdekkingen

Rotterdam, 22 augustus 2023 – Om direct een goed overzicht te krijgen van een stad, starten veel reizigers met een city tour. Maar in Texas gaan die net even anders… Een bekende Texaanse uitspraak is ‘Everything is bigger in Texas’, maar voor rondleidingen zou deze uitspraak net zo goed ‘Everything is a little crazier in Texas’ kunnen zijn. Van paranormale activiteiten tot het bezoeken van een hindoetempel en in de avond de rivieren per verlichte kajak ontdekken, de Lone Star State biedt rondleidingen waarbij reizigers op onconventionele wijze Texas kunnen verkennen.

Niet voor de angsthazen…

Je kunt natuurlijk na een heerlijk diner in San Antonio terugkeren naar je hotel om even te relaxen. Maar je kunt ook de dag anders afsluiten, namelijk met een nachtelijke rondleiding over de Haunted History Ghost Walk. De gidsen van de Sisters Grimm Ghost Tours nemen reizigers mee naar de meest griezelige plekken van de stad. Plekken waarvan men zegt dat er geesten van beroemde mensen rondspoken. Gezwets, zullen sommigen zeggen. Maar deze tour is wel ontworpen door de auteurs van het boek ‘Haunted History of Old San Antonio’…

In El Paso krijg je kippenvel door de Paso Del Norte Paranormal Society! Deze non-profitorganisatie is namelijk elke dag bezig om onverklaarbare fenomenen tot op de bodem uit te zoeken. Leden van de vereniging nemen reizigers graag mee op spookachtige rondleidingen door verlaten huizen, Chinatown of over de begraafplaats.

In Austin worden griezelliefhebbers getrakteerd op horrorverhalen en drank. Tijdens de Nightly Spirits Ghost Tour Pub Crawl gaan reizigers naar het beroemde ‘Sixth Street’, met kleurrijke bars en een gruwelijke historie… Stap in de voetstappen van Jack the Ripper en neem een drankje in bars waar het spookt.

Foodtours voor nerds

Foodtours zijn immens populair tijdens stedentrips. Maar Houston brengt deze tot een heel nieuw level! Zo kunnen liefhebbers van de Indiase keuken op culturele ontdekking.Zij leren tijdens een bezoek aan een hindoetempel alles over het lichtfestival Diwali. Om vervolgens koers te zetten naar de Zuid-Aziatische markt in de Mahatma Gandhi wijk voor een Indiase lunch. En af te sluiten met een dessert in een Indiase bakkerij.

Tacoliefhebbers moeten naar Austin! Hier kunnen zij een Breakfast Taco Tour volgen. Tijdens de tour bezoeken zij diverse tacobars, waar zij getrakteerd worden op traditionele en superhippe taco’s.

De mooiste foodtour maak je in Dallas. Daar kun je in de hippe wijk ‘Deep Ellum’ namelijk de ‘Deep Ellum Foodie Lovers Tour’ volgen. Tijdens deze tour geniet je van een uiteenlopende cuisine. Van een tongstrelende proeverij van garnaal tot short rib dumplings. Gecombineerd met een cocktail of mocktail. Onderweg spot je prachtige street art en kun je ook shoppen op de indie design market.

Tours op het water

In New Braunfels kun je spectaculaire tochten over het water maken. In het prachtige Hill Country liggen namelijk de Guadalupe en Comal rivieren. Overdag dobberen mensen hier in een rubberen band, maar ’s avonds kun je in een door LED verlichte kajak stappen en volg je een romantische rondleiding over de kristalheldere rivieren.

Hoewel Austin overdag bruisend en kleurrijk is, komen er in de avond zwarte wolken. Dit is zeker geen slecht weer! Een renovatie in 1980 veranderde de Congress Avenue Bridge namelijk in een ideale vleermuisgrot. Duizenden en duizenden Mexicaanse Vrijstaartvleermuizen hebben hier hun intrek genomen. Vanaf de brug, per kajak of op een boot van Bat Cruises woon jij dit spektakel bij!

Meer informatie over Texas vind je hier:

Website         www.traveltexas.com
Instagram      www.instagram.com/traveltex/
Facebook      www.facebook.com/TravelTexas
Youtube         www.youtube.com/traveltexas

Lieb Management is de officiële vertegenwoordiger van Travel Texas in de Benelux. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Irene Lipper – Lieb Management
T   06-21560233
M  info@lieb-management.nl