Brand USA maakt raad van bestuur voor 2024 bekend

Rotterdam, 12 januari 2024 – Brand USA, de officiële marketingorganisatie van de Verenigde Staten, heeft bekendgemaakt welke personen dit jaar in de raad van bestuur 2024 zitten. Dit bestuur bestaat uit zowel nieuwe personen als herkozen leden en speelt een centrale rol in het aansturen van de activiteiten van Brand USA.

Het bestuur, dat bestaat uit 11 leden, wordt benoemd door de Amerikaanse minister van Handel in overleg met de Amerikaanse staatssecretarissen en de minister van Binnenlandse Veiligheid. Elke directeur in het bestuur vertegenwoordigt een sector binnen de reisbranche en kan maximaal twee opeenvolgende termijnen van drie jaar dienen.

Brand USA maakt raad van bestuur voor 2024 bekend

Dit zijn de nieuwe en herkozen leden:

  • Staatsbureau voor Toerisme: Mike Mangeot, commissaris, Kentucky Department of Tourism (nieuw lid)
  • Reisdistributiediensten sector: Global SVP, Lodging Partners, Expedia Group(nieuw lid)
  • Kleine bedrijven of detailhandel sector: Kristen Esposito, directeur, Esposito Global Partners (herkozen)

Onder de leiding van Todd Davidson, die een tweede termijn zal dienen als voorzitter van de Raad van Bestuur, is de organisatie klaar om te beginnen aan haar volgende hoofdstuk, waaronder een verfrissing van het merk en een zoektocht naar de volgende CEO van de organisatie.

“Het is een mooie tijd voor Brand USA. In 2024 zal het bestuur zich vooral richten op het vinden van een nieuwe CEO die het ongelooflijke werk van Chris Thompson kan voortzetten en ons naar de toekomst kan leiden,” zegt Todd Davidson, bestuursvoorzitter van Brand USA en Chief Executive Officer van Travel Oregon. “Ik voel mij vereerd dat ik verder mag gaan als bestuursvoorzitter en dit waanzinnige team door deze transities mag leiden. Samen gaan we ervoor te zorgen dat Brand USA zijn wereldwijde concurrentievoordeel behoudt en dat onze missie standvastig blijft.”

Chris Thompson, die de organisatie de afgelopen 12 jaar heeft geleid als president en CEO, toonde zich enthousiast over de voortzetting van Davidsons leiderschap en zei: “Ik heb het volste vertrouwen in Todd’s vermogen om de Brand USA Board of Directors in de toekomst te leiden, ook na mijn pensioen. Zijn toewijding en visie zijn belangrijk geweest tijdens onze oprichting en eerdere successen en ik ben er zeker van dat hij zal zorgen voor een voortdurende groei.’’

“Daarnaast ben ik blij om de nieuwbenoemde bestuursleden te verwelkomen. Hun verschillende achtergronden en expertise zullen frisse ideeën en perspectieven brengen die bijdragen aan het voortdurende succes van Brand USA,” zei Thompson.

De volledige lijst van de raad van bestuur en huidige functionarissen van Brand USA 2024:

  • Bestuursvoorzitter: Todd Davidson, chief executive officer, Travel Oregon (staatstoerisme)
  • Vicevoorzitter: Donald Moore, senior vice president, business rental sales and global accounts, Enterprise Holdings, Inc. (personenvervoer over land of zee)
  • Penningmeester: Elliott Ferguson, president & chief executive officer, Destination DC (stad, congres- en bezoekersbureau)
  • Secretaris: Allen Orr, Oprichter, Orr Immigration Law Firm iImmigratiewetgeving en -beleid)
  • Directeuren:

Lauren Bailey, algemeen directeur en medeoprichter, Upward Projects (restaurant)
Kristen Esposito, directeur, Esposito Global Partners (kleinbedrijf of detailhandel)
Mark Hoplamazian, president en chief executive officer, Hyatt Hotels Corporation (hotel accommodaties)
Mike Mangeot, commissaris, Kentucky Department of Tourism (bureau voor toerisme van de staat)
Tim Mapes, senior vice president en chief marketing & communications officer, Delta Air Lines (commerciële of particuliere passagiersluchtvaart)
Hari Nair, senior vice president en general manager, Account Management, Expedia Group (reisdistributiediensten)
Stephanie Young, president, Disney Vacation Club, Adventures & Expeditions, en Verrijkingsprogramma’s, Disney Parken, Belevenissen en Producten (attracties of recreatie)

De voorjaarsvergadering van de raad van bestuur vindt plaats op 22 maart 2024 in Washington, D.C. Om u in te schrijven voor de virtuele vergadering of om het vergaderschema van 2024 te bekijken, ga naar TheBrandUSA.com/about/directors.

Over Visit The USA

Visit The USA inspireert reizigers om de oneindige mogelijkheden en cultuur van de Verenigde Staten te ontdekken. Visit The USA is onderdeel van Brand USA, de officiële marketingorganisatie van de Verenigde Staten van Amerika, en neemt consumenten mee op een ontdekkingstocht door het land van de natuurparken, wildlife en bruisende steden. Van avontuurlijke roadtrips tot een levendige muziekgeschiedenis  en culinaire ontdekkingen, Visit The USA brengt alle ins and outs onder de aandacht. De organisatie biedt innovatieve reisgidsen en benadrukt seizoensgebonden promoties.

Ga voor meer informatie naar VisitTheUSA.com en volg Visit The USA op FacebookTwitter en Instagram.

Visit The USA wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Lieb Management. Voor meer informatie neemt u contact op met:

Lieb Managemen
Anouk Liebers en Loren Grim
M aliebers@thebrandusa.com en lgrim@thebrandusa.nl