Holland America Line’s nieuwe kookdemonstraties aan boord brengen regionale gerechten van haven tot podium

De terugkeer van de populaire live kookdemonstraties met gerechten die na afloop in de Dining Room worden geserveerd voor een smakelijke culinaire ervaring

Rotterdam, 22 november 2024 – Het gerenommeerde culinaire programma van Holland America Line komt aan boord tot leven met nieuwe kookdemonstraties die regionale culinaire specialiteiten en lokaal gevangen vis en zeevruchten uit het Global Fresh Fish Program van de cruisemaatschappij in de schijnwerpers zetten. De kookdemonstraties worden gezamenlijk gepresenteerd door de executive chef en de cruise & travel director van elk schip. Ze vinden plaats op alle schepen en minimaal twee keer per zeven-daagse cruise, met een hogere frequentie bij langere routes. 

Gasten kunnen kooktechnieken en de culinaire geschiedenis van de regio leren kennen van de chef-kok, met de mogelijkheid om diezelfde avond de gerechten te proeven in het Dining Room restaurant. Bovendien krijgen gasten een kopie van de recepten mee naar huis, zodat ze deze in hun eigen keuken nog eens kunnen bereiden voor vrienden en familie.

We zijn verheugd om een geliefde traditie terug te brengen die tot onze populairste verrijkingsactiviteiten behoort. Onze nieuwe kookdemonstraties zijn erop gericht om gasten op een leuke en toegankelijke manier in contact te brengen met de culinaire cultuur van de regio die ze bezoeken,” zegt Michael Stendebach, vice president of food, beverage and room division van Holland America Line. “We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze gasten een stukje van de indrukwekkende reiservaring mee naar huis kunnen nemen na afloop van de cruise.”

Recepten van de kookdemonstraties per regio

Kookdemonstraties tijdens reizen naar Azië bevatten andere recepten dan die in de Caraïben of Alaska, omdat elke demonstratie zich richt op de op dat moment bezochte bestemming. Verschillende kookdemonstraties zullen het Global Fresh Fish-programmavan Holland America Line benadrukken, met recepten waarin verse vis wordt gebruikt die afkomstig is uit een nabijgelegen haven.

Gerechten die tijdens de shows worden bereid, zijn onder andere: 

  • Alaska: Barbecue Zalmbowl; Honing Sriracha Zalmbowl.
  • Australië / Nieuw Zeeland: Australische Flathead met een Panko-korst; Australische Baars met sinaasappel-vermouthsaus; Koraalforel met porcini en spek; Gebakken Geelvinbrasem.
  • Azië: Red Snapper Kokoscurry en Groenten; Lamskoteletten met een korst van miso en sesam; Teriyaki-zalmbowl met bloemkoolrijst; Mongoolse barbecue-lamskoteletten; Grootoogbaarzenfilet met een korst van macadamianoten; Japanse varkenskatsu met currysaus; Honing Sriracha-zalmbowl; Pan-gebakken barramundi met honing-sake.
  • Caraïben: Bahamaanse baars met bacon grits; Gegrilde zeebaars-taco’s met pittige koolsalade en limoencrema; Rockfish met een korst, geserveerd met cou-cou en kokos-garnalenbisque.
  • Hawaï: Baars met een korst van macadamianoten; Kauai-stijl poke; Lomi-lomi zalm; Gebakken opah met mango-avocado relish.
  • Zuid-Pacific: Japanse varkenskatsu met currysaus; Honing Sriracha zalmbowl; Baars met een korst van macadamianoten; Lomi-lomi zalm; Knapperige varkensceviche; Huli Huli kip.
  • Zuid-Amerika: Gebakken baars met Chileense salsa; Gegrilde garnalen met chimichurri en polenta; Braised short rib empanada’s; Peruaanse halve geroosterde kip.
  • Mexico: Zwarte tonijn Oaxaca-stijl; Baars met rijstpilaf en pikante saus; Gegrilde zeebaars-taco’s met pittige koolsalade en limoencrème.
  • Europa: Kookdemonstraties zullen ook worden geïntroduceerd op schepen die in Europa varen tijdens het seizoen van 2025, waarbij delicatessen en gerechten uit de regio worden gepresenteerd.

De nieuwe kookdemonstraties zijn de recentste verrijking van het entertainment- en culinaire programma aan boord van de schepen van Holland America Line. Andere recente verrijkingen zijn onder meer de introductie van de allereerste huismerk mousserende wijn van de rederij en een vernieuwd Pinnacle Grill-menu met lokaal geïnspireerde regionale smaken.

Voor meer informatie over Holland America Line bel 0800-7245425 of bezoek Holland America Line op https://www.hollandamerica.com/nl.

Meer informatie over Holland America Line vind je hier:

Website www.hollandamerica.com/nl
Facebook www.facebook.com/HollandAmericaLine
Instagram www.instagram.com/hollandamericaline

Lieb Management is de officiële vertegenwoordiger van Holland America Line in Nederland. Voor meer informatie of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Irene Lipper of Marjolein Helder – Lieb Management
T +31 (0)6 21 56 02 33
M halpr@lieb-management.nl