Holland America Line lanceert ‘Culinary Ambassadors’ cruises en exclusieve Dutch Tea Time Blend geïnspireerd op Nederlands erfgoed

Nieuwe smaakbelevenissen aan boord bij Holland America Line: ‘Culinary Ambassador’ cruises met topchefs en drankenexperts en een nieuwe exclusieve Dutch Tea Time Blend van Master Tea Blender Steve Schwartz die het Nederlandse erfgoed viert.

Rotterdam,  2 juni 2025. Holland America Line brengt haar rijke culinaire traditie tot leven met de introductie van de ‘Culinary Ambassador’ cruises in 2025 en 2026, waarin uitzonderlijke smaakbelevingen, live kookdemonstraties, proeverijen en exclusieve diners door en met topchefs centraal staan. Daarnaast kondigt de cruisemaatschappij een nieuwe samenwerking aan met Master Tea Blender Steve Schwartz van ‘Art of Tea’, die samen met Holland America Line een speciale Dutch Tea Time Blend ontwikkelde die het Nederlandse erfgoed van de rederij eert en het pronkstuk wordt tijdens iedere afternoon tea aan boord van alle schepen.

‘Culinary Ambassador’ cruises – de ultieme smaakreis op zee

Op cruises met een Culinary Ambassador worden boeiende activiteiten aangeboden waarbij de experts hun kennis, technieken en tips delen. Voor de culinary ambassadors betekent dit dat gasten kunnen deelnemen aan live kookdemonstraties, koffiemomenten waarin ze de chef beter leren kennen, en dineren tijdens intieme diners (op reservering) met  een speciaal samengesteld menu. De drankenexperts verzorgen proeverijen, speciale evenementen en een diner met food- en winepairing in een specialiteitenrestaurant.

“Dineren is tegenwoordig een essentieel onderdeel van hoe mensen de wereld ontdekken, en met ons Culinary Ambassador-programma bieden we echt iets bijzonders — een ervaring die verder gaat dan wat er op het bord ligt,” aldus Michael Stendebach, vice president Food, Beverage and Rooms Division bij Holland America Line. “Dankzij deze cruises kunnen we enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde experts aan boord brengen om de reis te verrijken. Het gaat niet alleen om goed eten — het gaat om leren, ontdekken, plezier beleven en misschien zelfs nieuwe inspiratie opdoen voor de eigen keuken thuis.” 

De ‘Culinary Ambassador’ chefs en experts 2025-2026

De culinaire ambassadeurs van Holland America Line zijn onder meer;

  • Chef David Burke. Hij versterkt het menu van het Pinnacle Grill restaurant met eigentijdse smaken en kenmerkende recepten. Hij leidt samen met zijn team 18 restaurants en verscheen o.a. in Top Chef Masters en TODAY Show.
  • Chef Masaharu Morimoto. Hij is de Global Fresh Fish Ambassador van Holland America Line. Hij brengt zijn kenmerkende stijl naar de Dining Room en het exclusieve restaurant Morimoto By Sea op de Nieuw Amsterdam en als pop-up op andere schepen. Hij is wereldwijd bekend als ster van Iron Chef en Iron Chef America.
  • Chef Ethan Stowell. Hij brengt de smaken van het Pacific Northwest aan boord, vooral met duurzaam gevangen vis uit Alaska. Zijn gerechten zijn aan boord ook te vinden bij New York Pizza en Lido Market, met vers aan boord gemaakte pasta’s en pizzabodem. Hij is oprichter van ESR, met bekroonde restaurants, en werd door Food & Wine uitgeroepen tot een van Amerika’s beste nieuwe chefs.
  • Chef Jacques Torres. Meester-chocolatier en maker van decadente desserts, waaronder een chocoladeverrassing op elke cruise.

De drankenexperts zijn:

  • Cocktailmaker Sam Ross. Bekroonde barman en maker van exclusieve cocktails in de bars op Holland America Line’s schepen voor Alaska.
  • Bartender Ivy Mix. Zij creëerde cocktails voor cruises naar Mexico en Zuid-Amerika, geïnspireerd op sterke agave dranken. Ze is medeoprichter van bar Leyenda en wijnwinkel Fiasco! in Brooklyn en schreef het boek Spirits of Latin America.
  • De bekroonde Nederlandse cocktailmaker Tess Posthumus, internationaal erkend om haar expertise in mixologie, is de maker van een exclusieve lijn cocktails die speciaal zijn ontwikkeld voor de Europese cruises. Met haar jarenlange ervaring en meerdere internationale prijzen op haar naam, brengt zij een unieke combinatie van vakmanschap en creativiteit aan boord. Haar zorgvuldig samengestelde cocktails weerspiegelen niet alleen haar passie voor het vak, maar geven ook een eigentijdse, Nederlandse signatuur aan de cruise-ervaring.
  • David Wondrich & Jeff Berry. David is een pionier en historicus op het gebied van ambachtelijke cocktails, auteur en curator van onze op eilanden geïnspireerde Caribbean cocktails. Jeff is Tiki-historicus, auteur, bareigenaar en maker van tropische cocktails die worden aangeboden op cruises naar Hawaï en de zuidelijke Stille Oceaan.
  • Master Tea Blender Steve Schwartz. Oprichter van Art of Tea, is een erkend Master Tea Blender. Zijn prijswinnende melanges worden wereldwijd verkocht. Tijdens zijn cruise in Azië verzorgt hij een theeproeverij, een seminar genaamd Rituals of Tea en een exclusieve High Tea with Art of Tea.

De ‘Culinary Ambassador’ Cruises 2025 & 2026

Op de volgende cruises vaart een van de Culinary Ambassadors mee;

  • Op het schip de Zuiderdam, tijdens de Voyage of the Vikings is Chef Burke aan boord van 7–12 augustus 2025, van Dublin (Ierland) naar Reykjavik (IJsland).
  • Op het schip Nieuw Amsterdam, tijdens de 7-Day Baja Peninsula vaart bartender Ivy Mix mee van 15–22 november 2025, een rondreis vanaf San Diego.
  • Op de Volendam vaart tijdens de 2026 Grand World Voyage Master Tea Blender Steve Schwartz mee van 25–30 maart 2026, van Singapore naar Halong Bay (Vietnam).
  • Op de Volendam is Chef Morimoto aan boord van de 2026 Grand World Voyage tijdens het verblijf in Japan (data volgen nog).
  • Op de Volendam tijdens de 2026 Grand World Voyage is chef Stowell aan boord van 29 april – 3 mei 2026, van Seattle (Washington) naar San Diego (Californië).

Holland America Line introduceert Dutch Tea Time Blend geïnspireerd op Nederlands erfgoed

Holland America Line is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Art of Tea van Master Tea Blender Steve Schwartz om de Royal Dutch Tea, Regional Afternoon Tea en Standard Afternoon Tea te verrijken met een exclusieve theemelange die het Nederlandse erfgoed van de rederij eert. De handgemaakte Dutch Tea Time Blend bevat hoogwaardige botanische ingrediënten en combineert klassieke smaken als zwarte thee, sinaasappel, bergamot, goudsbloem en rozenbottel – een warme, authentieke theebeleving die historie en vakmanschap samenbrengt.

De blend wordt geserveerd tijdens elke afternoon tea in de Main Dining Room op alle schepen. Royal Dutch Tea is op de eerste zeedag, een regionale variant volgt op dag twee en bij cruises van zeven nachten en langer is er op de derde dag een standard afternoon tea. De thee is ook verkrijgbaar in alle koffie- en specialiteitenrestaurants aan boord. Gasten kunnen de blend ook mee naar huis nemen via een theesampler-pack, verkrijgbaar in de winkels aan boord.

Voor de ontwikkeling van de blend reisden drankenspecialist Drew Foulk van Holland America Line en Art of Tea-oprichter Steve Schwartz naar Amsterdam. Ze proefden lokale melanges, bezochten de Albert Cuypmarkt en spraken met de Nederlandse cocktailmaker  Tess Posthumus, partner in Holland America’s drankenprogramma. Zij gaf inzicht in de Nederlandse drinkcultuur en de rol van de VOC in de wereldwijde verspreiding van koffie en thee.

De Dutch Tea Time Blend is nu beschikbaar op de volledige vloot.

Voor meer informatie over Holland America Line, neem contact op met je reisagent of ga naar hollandamerica.com.

Over Holland America Line

Holland America Line, onderdeel van de Carnival Corporation and plc is al 150 jaar een toonaangevende pionier op het gebied van cruises. Bij Holland America Line geloven we dat reizen de wereld kan veranderen. Het verbeteren van de wereld is een hoger doel en dit gebeurt door de geest te verruimen, connecties te leggen en een gedeelde humaniteit te stimuleren. Met een schip van ideaal formaat bezoekt de rederij bijna 400 havens in 114 landen over de hele wereld en deelt al meer dan 75 jaar de sensatie van Alaska – langer dan welke andere cruisemaatschappij dan ook. De 11 schepen van Holland America Line bieden een gevarieerd aanbod van verrijkende activiteiten en voorzieningen gericht op het onderdompelen van bestemmingen en persoonlijke reisbeleving. Gasten genieten elke avond van het beste entertainment op zee en eetgelegenheden met exclusieve gerechten van wereldberoemde chef-koks. Een nieuw wereldwijd programma voor verse vis brengt meer dan 80 soorten verse vis aan boord, lokaal gevangen en aan boord geserveerd in onze wereldwijde bestemmingen.

Voor meer informatie over Holland America Line bel 0800-7245425 of bezoek Holland America Line op https://www.hollandamerica.com/nl.

Meer informatie over Holland America Line vind je hier:

Website www.hollandamerica.com/nl
Facebook www.facebook.com/HollandAmericaLine
Instagram www.instagram.com/hollandamericaline

Lieb Management is de officiële vertegenwoordiger van Holland America Line in Nederland. Voor meer informatie of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Irene Lipper of Marjolein Helder – Lieb Management
T +31 (0)6 21 56 02 33
M halpr@lieb-management.nl