Holland America Line lanceert vernieuwd Pinnacle Grill menu met regionaal geïnspireerde gerechten vol lokale smaken

Steakhouse-favorieten blijven centraal staan op het menu samen met gerechten uit nieuwe bestemmingen

Rotterdam, 18 september 2024 – Holland America Line’s veelgeprezen en uitzonderlijke steakhouse Pinnacle Grill restaurant lanceert een vernieuwd menu met een regionale twist. Het opgefriste aanbod blijft de nadruk leggen op een eersteklas collectie van Prime steaks, met daarnaast een verscheidenheid aan vis, kip, lamsvlees en vegetarische opties.

De kenmerkende gerechten van de gerenommeerde chef-kok David Burke blijven het hart van het menu vormen. Nieuw bij Pinnacle Grill is een wisselende selectie van regionale gerechten bereid met lokale ingrediënten en verse vis, die de smaken van elke bestemming weerspiegelen.

“Het nieuwe menu van Pinnacle Grill combineert op prachtige wijze onze klassieke steakhouse-traditie met levendige regionale smaken en het meest verse seafood,” aldus Michael Stendebach, vicepresident van Holland America Line’s food, beverage en rooms divisions. “Deze vernieuwing is speciaal ontwikkeld om onze gasten een buitengewone dinerervaring te bieden die de diverse culinaire landschappen van onze bestemmingen weerspiegelt. We hebben veel van onze populairste gerechten op het menu gehouden en zijn erg blij met de introductie van een keur aan nieuwe gerechten.”

Steakhouse favorieten op het hoofdmenu

Het voorgerechtenmenu blijft David Burke’s beroemde Clothesline Candied Baconaanbieden en brengt een andere favoriet van gasten terug: de Caesar Salad die aan tafel wordt bereid. Andere voorgerechten op het menu zijn onder meer David Burke’s Steakhouse Wedge Salad, Vine Ripened Beefsteak Tomatensalade, Garnalencocktail, Jumbo Lump Crab Cakes, Lobster Bisque en Ossetra Malossol Kaviaar.*

Steakliefhebbers kunnen hun hart ophalen met eersteklas opties zoals David Burke’s Gestoofde Runderribbetjes met Chow Fun Noodles, Filet Mignon, New York Strip en Boneless Rib Eye. Voor een extra culinaire ervaring biedt het menu American Wagyu Strip Loin en Tomahawk Bone-In Rib Eye for Two*. Alle steakgerechten worden geserveerd met een keuze uit diverse sauzen waaronder bordelaise met sjalotten en rode wijn, groene peperkorrel of béarnaise.

Andere hoofdgerechten zijn gegrilde lamskoteletjes, met honing en citroen geglazuurde Chileense zeebaars en met panko gevulde champignons en zeetong*.

De hoofdgerechten worden geserveerd met bijgerechten, zoals spinazie-à-la-crème, asperges met Hollandaise, geroosterde bietjes met blauwe kaas, aardappelpuree, gebakken aardappel, frietjes, gebakken champignons en Beechers kreeftenmacaroni met kaas*.

* deze gerechten zijn tegen betaling.

Lokale gerechten zetten regionale smaken in de kijker

Het regionale deel van het menu, dat varieert afhankelijk van de route die het schip vaart, reikt van Jerked Chicken Bao in het Caribisch gebied en Coconut Seafood Chowder in Hawaii en de Stille Zuidzee, Australian Black Angus Steak Tartare in Australië en Seared Beef Tataki met Crispy Lotus Chips in Azië.

Australië: Begin met een geroosterd briochebroodje met daarop gegrilde koningsgarnalen of Australische Black Angus steak tartare. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit geroosterde lamscarré met gemarineerde buffel feta, Murray kabeljauwfilet met macadamiapuree of geschroeide Sint-Jakobsschelpen met quinoa-appelsalade. Sluit af met pavlova van rode bessen en frambozenmousse.

Alaska: Begin met Dungeness krab- en dragonsalade of Alaska krab en maïssoep. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit geschroeide Alaska heilbot met Thaise rode kokoscurry, gesauteerde gamba’s met knoflookboter of gebraden ribstuk met huckleberries. Sluit af met aardbeien Romanoff broodpudding in Grand Marnier.

Azië: Begin met Seared Beef Tataki en Crispy Lotus Chips of Spicy Tuna op Crispy Rice. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit tandoori lamskotelet, gegrilde ribeye steak Bulgogi, geschroeide heilbot of Sint-Jakobsschelpen met Thaise rode currysaus. Sluit af met mango sticky rice sushi.

Canada/Nieuw Engeland: Begin met Snow Crab en Corn Chowder of een terrine van Quebec varkensvlees en eend. Kies als hoofdgerecht tussen gestoomde Little Neck Clams of Prince Edward Island mosselen, Atlantische tarbot en geroosterde porcini of een wild medaillon met huckleberries. Sluit af met een chocoladetaart met marshmallow.

Caraïben: Begin met een bao van gerookte kip of krab- en garnalenkoekjes. Kies als hoofdgerecht tussen Agnolotti met kreeft, yellow-tail snapper, de verse vangst van de dag of Cuban mojo pork chop. Sluit af met kokospudding.

Hawaï en Stille Zuidzee: Begin met de kokosnoot zeevruchtensoep of de Kalbi kip taco’s. Kies als hoofdgerecht tussen mahi mahi met krab en macadamianoten, de verse vangst van de dag, Kabayaki varkensbuik of miso geglazuurde Hawaiian ono. Sluit af met een pina colada trifle.

Mexico: Begin met rib eye tacos of Mexicaanse maïssoep. Kies als hoofdgerecht tussen gegrilde rode en groene snapper, de verse vangst van de dag, Mexicaanse gegrilde ossenhaas of gestoofde lamsschenkel “Birria de Borrego”. Sluit af met fresas con crema als dessert.

Noord-Europa: Begin met seizoensgebonden verse morieljes en asperge risotto of zalm gravlax op Noorse wijze. Als hoofdgerecht kies je tussen gebakken Noorse zeevruchten,  IJslandse Tarbot en geroosterde porcini of een wildmedaillon met huckleberries. Sluit af met Kvaefjordkake als dessert.

Zuid-Amerika: Begin met rib eye tacos of maïssoep. Kies als hoofdgerecht tussen gegrilde rode en groene snapper, gegrilde ossenhaas of lamskoteletjes “Gaucho” met limoen-munt chimichurri. Sluit af met een witte chocoladetaart als dessert.

Zuid-Europa: Begin met seizoensgebonden verse morieljes en asperge risotto of gestoomde verse scheermes-mossel. Kies als hoofdgerecht tussen verse branzino Livorno stijl, gegrilde Iberico varkenskotelet of geschroeide kalfskotelet. Sluit af met romige chocolade parfait als dessert.

Een toast op regionale smaken

Op het vernieuwde menu van Pinnacle Grill staan ook dranken met de kenmerkende smaken en ingrediënten van elke locatie, gemaakt door internationaal gerenommeerde mixologen.

Deze regiospecifieke cocktails worden gemaakt door de Amsterdamse Tess Posthumus aan de Europese kusten, Sam Ross in de wildernis van Alaska, Ivy Mix in Mexico en Latijns-Amerika, David Wondrich in de zonovergoten Caraïben en Jeff “Beachbum” Berry in de exotische Stille Zuidzee en Hawaïaanse eilanden. De lokale wijnen op het menu weerspiegelen de bestemmingen die het schip aandoet.

Vernieuwd lunchmenu hint naar de volledige Pinnacle Grill ervaring

Naast het vernieuwde dinermenu heeft Pinnacle Grill ook het lunchmenu een update gegeven, dat gasten een voorproefje biedt van de hoofdgerechten die ’s avonds geserveerd worden, zoals filet mignon en gegrilde lamskoteletjes. Gasten die overdag in de Pinnacle Grill willen eten, kunnen kiezen uit de favorieten van het dinermenu, waaronder de voorgerechten van David Burke, eersteklas steakgerechten, kip, lamskoteletjes, vegetarische gerechten, Chileense zeebaars en nog veel meer. Pinnacle Grill is op zeedagen geopend voor de lunch. Reserveren wordt aanbevolen.

De eersteklas lunch- en dineerervaringen van Pinnacle Grill zijn beschikbaar tegen een toeslag of als dineeroptie bij het “Have It All”-pakket. Kinderen van 12 jaar en jonger kunnen voor de halve prijs of gratis dineren als ze bestellen van het kindermenu.

Over Holland America Line

Holland America Line, onderdeel van de Carnival Corporation and plc is al 150 jaar een toonaangevende pionier op het gebied van cruises. Bij Holland America Line geloven we dat reizen de wereld kan veranderen. Het verbeteren van de wereld is een hoger doel en dit gebeurt door de geest te verruimen, connecties te leggen en een gedeelde humaniteit te stimuleren. Met een schip van ideaal formaat bezoekt de rederij bijna 400 havens in 114 landen over de hele wereld en deelt al meer dan 75 jaar de sensatie van Alaska – langer dan welke andere cruisemaatschappij dan ook. De 11 schepen van Holland America Line bieden een gevarieerd aanbod van verrijkende activiteiten en voorzieningen gericht op het onderdompelen van bestemmingen en persoonlijke reisbeleving. Gasten genieten elke avond van het beste entertainment op zee en eetgelegenheden met exclusieve gerechten van wereldberoemde chef-koks. Een nieuw wereldwijd programma voor verse vis brengt meer dan 80 soorten verse vis aan boord, lokaal gevangen en aan boord geserveerd in onze wereldwijde bestemmingen.

Voor meer informatie over Holland America Line bel 0800-7245425 of bezoek Holland America Line op https://www.hollandamerica.com/nl.

Meer informatie over Holland America Line vind je hier:

Website www.hollandamerica.com/nl
Facebook www.facebook.com/HollandAmericaLine
Instagram www.instagram.com/hollandamericaline

Lieb Management is de officiële vertegenwoordiger van Holland America Line in Nederland. Voor meer informatie of beeldmateriaal kun je contact opnemen met:

Irene Lipper of Marjolein Helder – Lieb Management
T +31 (0)6 21 56 02 33
M halpr@lieb-management.nl