Novotel viert één jaar duurzame samenwerking met het Wereld Natuur Fonds

Novotel lanceert samen met het WNF twee nieuwe voedselbeleidslijnen in aanloop naar World Ocean Day

Rotterdam, 21 mei 2025 – In de aanloop naar World Ocean Day (8 juni) viert Novotel met trots de eerste verjaardag van zijn transformerende driejarige samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF). Novotel bevestigt zijn toewijding aan de bescherming van het welzijn en de levensduur van de oceaan opnieuw met de lancering van twee nieuwe voedselbeleidslijnen: Novotel’s Sustainable Seafood Principles in samenwerking met WNF Frankrijk en de lancering van een baanbrekende wereldwijde Plant-Forward voedselambitie in 600 hotels.

“Bij Novotel nemen we doortastende maatregelen om onze oceanen te beschermen, en de samenwerking met het WNF is een drijvende kracht achter deze toewijding”, aldus Jean-Yves Minet, Global Brand President van Novotel. “Door hun begeleiding en expertise kunnen we verandering op schaal stimuleren in onze 600 hotels en ook breder in de branche die we bereiken. Bij Novotel doen we er alles aan om het gemakkelijker te maken om keuzes te maken die een positieve invloed hebben op de levensduur van de planeet, op het zeeleven en op toekomstige generaties. Van verantwoorde inkoop tot een Plant-Forward-aanpak, onze strategie voor de impact op de oceaan is ontworpen om echte verandering teweeg te brengen. Samen kunnen we het voortouw nemen in de richting van een gezondere, duurzamere toekomst – één positieve keuze tegelijk.”

LEKKER, GEZONDER EN DUURZAMER ETEN

De nieuwe Sustainable Seafood Principles zijn opgesteld in samenwerking met het WNF en worden geleid door de visserij-experts van WNF Frankrijk. De nieuwe richtlijnen, die wereldwijd worden gelanceerd in de 600 hotels van Novotel, omvatten het verbieden van 350 soorten bedreigde vissoorten en het bevorderen van verantwoorde visserij in 2027, waarbij alleen MSC-gecertificeerde in het wild gevangen soorten of verantwoord geproduceerde lokale vis worden geserveerd, en ASC- of biologisch gecertificeerde gekweekte zeevruchten worden gebruikt voor zalm en garnalen, waarbij waar nodig samenwerking met leveranciers wordt bevorderd. WNF Frankrijk heeft de Sustainable Seafood Training opgezet, een uitgebreid wereldwijd trainingsprogramma voor chef-koks, voedsel- en inkoopteams van Novotel, en werkt samen met Novotel en Accor om de traceerbaarheid te verbeteren.

Bovendien heeft Novotel een Plant-Forward-ambitie (1) ontwikkeld, waarbij het ernaar streeft dat al zijn 600 hotels tegen 2026 minimaal 25% plantaardige menu’s hebben. Op dit moment wijdt al 39% van de hotels ten minste 25% van hun menu’s aan Plant-Forward opties. Novotel zet zich in om markt leidende, smakelijke, duurzame en Plant-Forward-filosofie op schaal te bieden, geleid door een toonaangevend culinair instituut.

Lees het volledige persbericht hier

Over Novotel

Novotel Hotels, Suites & Resorts biedt hotels van hoge kwaliteit die zijn ontworpen als geruststellende en energieke plekken waar gasten balans kunnen vinden in hun drukke leven, of ze nu reizen voor werk, vrije tijd of een combinatie van beide. Het brede scala aan hotels, suites en resorts van het merk biedt een veelheid aan diensten, waaronder ruime, modulaire kamers met een natuurlijk en intuïtief ontwerp; ontspannen restaurants met voedzame keuzes; flexibele werkplekken; attent en proactief personeel; familiezones voor de jongste gasten; multifunctionele lobby’s; en toegankelijke fitnesscentra. Novotel, met meer dan 590 locaties in meer dan 60 landen, maakt deel uit van Accor, een wereldwijd toonaangevende horecagroep met meer dan 5.600 hotels in meer dan 110 landen. Novotel is ook een deelnemend merk in ALL, een boekingsplatform en loyaliteitsprogramma voor lifestyle dat toegang biedt tot een breed scala aan beloningen, diensten en ervaringen.

Novotel.com | all.com | group.accor.com

Voor meer informatie of ander fotomateriaal kunt u contact opnemen met het persagentschap van Accor in Nederland, België en Luxemburg:

Marjolein Helder & Inge de Bruijn
T  +31 (0)6 343 280 85 / +31 (0)6 419 123 57
M  info@lieb-management.nl